7 Najzdravijih Pića Svih Vremena

Tecnost je neophodna za organizam jer omogućava potrebnu količinu vode i održava telo hidrirano. Saznajte kojih je sedam pića najzdravije, koji istovremeno imaju i dobar ukus i omogućavaju brojne zdravstvene koristi…

Voda

Voda ne samo što je najbolji napitak za žeđ, već se nalazi na vrhu liste najzdravijih pića. Voda pomaže u apsorpciji hranjivih materija od hrane, transportira ih do svih dijelova u tijelu, održava funkciju crijeva i pomaže u izbacivanju toksina iz organizma.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je jedan od najzdravijih pića na svijetu. On je kralj svih pića jer je dobar za cijelo tijelo. Istraživanja su pokazala da zeleni čaj liječi glavobolju, poboljšava raspoloženje, umanjije nivo holesterola, poboljšava imunitet i zdravlje kardiovaskularnog sistema, spriječava pojavu reumatskog artritisa i bogat je antioksidansima koji spriječavaju pojavu raka.

Sok od jabuke

Svježi sok od jabuke, za razliku od prerađenih verzija koje sadrže konzervans, odličan je za tijelo i imunitet. Ovaj napitak umanjuje nivo lošeg holesterola, poboljšava zdravlje srca, pomaže u gubljenju tjelesne težine, poboljšava stanje kod osoba oboljelih od artritisa i reumatoloških bolesti, poboljšava zdravlje crijeva, vrši detoksikaciju bubrega i jetre, umanjuje rizik od pojave raka i odličan je za pluća. Pored toga, svježi sok od jabuke umanjuje rizik od anemije kod trudnica i poboljšava rad mozga.

Sok od cvekle

Konzumiranje ovog soka umanje probleme sa aknama, suhom kožom i perutom. Isto tako, ovaj sok poboljšava kondiciju, liječi anemiju, jača imunitet, poboljšava otpornost prema mnogim bolestima, čisti bubrege i jetru, poboljšava memoriju i drži pod kontrolom visok krvni pritisak.

Crveno vino

Kada je riječ o zdravstvenim koristima, vino ima magiču moć. Sadrži dovoljno antioksidansa, pa tako jedna čaša spriječava rak, umanjuje štetne efekete od pušenja, poboljšava zdravlje srca, spriječava zgrušavanje krvi, umanjuje rizik od Alzheimerove bolesti, poboljšava funkciju mozga i umanjuje hipertenziju.

Voda iz Kokosa

Voda iz mladog ploda kokosa slična je sastavu krvne plazme pa se zbog toga koristi i za transfuziju. Pored toga, ona je idealan saveznik u borbi protiv bora, viška kilograma i nedostatka energije.  Kokosova voda je niskokalorični napitak koji osvežava tokom vrelih letnjih dana, a u poslednje vreme je postao izuzetno popularan zbog brojnih pogodnosti po zdravlje. Obzirom da sadrži prirodne masnoće koje sprečavaju loš holesterol i što ima čak četiri puta više kalijuma nego banana, ovo piće će vam sigurno privući pažnju.

Kombuha

Zovu je još i japanska gljiva, ruska gljiva, kineska gljiva, indijska cajna gljiva, gljiva za dugovecnost, kargašok caj, cembuja orijentalis. Gljiva Kombuha je dobro poznata u svetu a ime joj je japanskog porekla. Lekovita svojstva Kombuhe poznata su naširoko. Iskustva pokazuju da Kombuha caj snižava krvni pritisak, šecer i holesterol, ubrzava cirkulaciju, povoljno utice na rad žlezda, stimuliše metabolizam, odnosno podstice sagorevanje masti a samim tim i mršavljenje. Pomaže kod reumatizma i artritisa tako sto olaksava pokretljivost zglobova, regulise rad želuca, jetre i bubrega. Blagotvorno deluje kod kožnih oboljenja, kostobolje, arterioskleroze. Pomaže kod zatvora, snižava ureju u krvi, ublazava stres i nesanicu. Povecava imunitet, prociscava organizam, stimulise rast kose…Caj od Kombuhe vekovima se koristi u azijskim zamljama. Istocni narodi veruju da moze vratiti mladost, krepkost i produžiti životni vek. Narodi koji svakodnevno piju po dva i po decilitra caja od kombuhe nemaju bore na licu ni druge vidljive znake starenja, kao sto su seda kosa ili staracke pege po rukama.